måndag 30 juli 2012

Raiun fler bilder

Visserligen varmt idag men till jobbet var den på min Raiun!

söndag 29 juli 2012

Filt av mormorsrutor

Ska jag göra en sån här till vårt lantliga sovrum? http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=137&d_id=1&lang=se

Eller en sån här?
http://www.ravelry.com/patterns/library/granny-square-blanket-revolution

Någon som har en annan kul idé får ni gärna hojta :-)!

torsdag 26 juli 2012

Loppisfynd till sovrummet

Jag har inte skrivit om det på bloggen men hemma pågår renovering av vårt sovrum. Det är det sista vi har kvar på huset sen vi flyttade in 2000. Vi har varit på precis allt från byte av avloppsstam ända ut till gatan. Nytt kök (nåja det är 11 år nu), två nya badrum. Uppbilning av hela bottenplattan, nya innerväggar på bottenplan, renoverat 25 fönster med spröjs, dränerat, lagt sten runt huset, byggt altan, sen allt fiff dvs bredspacklat, målat väggar, lister och dörrar med mera.... Ja, jag är gift med en handyman och det mesta har han gjort själv - jag är stolt!

Nu slutligen är vårt sovrum kvar. Fula plastmattorna är borta och fram kommer även här ett vackert trägolv. Väggarna har blivit vita, brutna åt grått och sängen ska målas om till vit.

Vi ska försöka få till ett romantiskt lantligt rum. Igår slog vi därför till på en fin gammal stol på en loppis här på östra Gotland. Den kommer att passa fint till ett litet slagbord jag har fått ta över av min mamma.

måndag 23 juli 2012

Dagens inköp

Mejeriet i Alskog säljer förutom väldigt fin keramik även handfärgade garner :) .Idag fanns det ett nystan som skrek efter mig och mina cerisa Dr Martens - höstens outfit är på G!

söndag 22 juli 2012

Min Raiun är ett FO

Nu har den varit använd en gång. Nöjd med resultatet i stort men ev förlänger jag ärmarna om jag saknar sysselsättning någon dag vilket antagligen inte kommer att hända med nya härliga projekt som står på kö.

För övrigt tillbringar vi härliga dagar i svärföräldrarnas Gotlandsstuga. Vi har varit här nästan varje år sedan vi träffades 1995 :)

lördag 21 juli 2012

Semester

Lilla gröna i lin är på gång

Blockar just nu Raiun, som blev klar igår. Bilder kommer. Nu är lilla gröna påbörjad och då vi har semester följer stickningen med på biltutflykterna!

tisdag 17 juli 2012

Leverans

Garn och beskrivning kom idag! Lycka! Nu kan det fortsätta regna!

måndag 16 juli 2012

Semesterprojekt i lin

Semester innebär ny stickning! Just nu är det mycket lin som gäller för mig så trots dignande garnkorgar med mycket ull i har jag precis beställt garn till en sån här liten fining!

Färgen blir lindblomsgrönt http://www.strikk.se/garn/bomull-lin-silke/kalinka/ . Jag är grymt sugen på att få sätta händerna i något nytt och hoppas nu bara posten gör sitt så att paketet lydigt landar i brevlådan imorgon. Jättegullig tjej på Strikk som förstod min craving på nytt projekt, underbart med likasinnade :)

Återkommer förhoppningsvis snart med bilder!

torsdag 12 juli 2012

Börjar ta form

Tror att min Raiun kommer att bli bra, hoppas hoppas! Ja, Malin lite längre har jag kommit. Stickade till och från Kolmården och nu är det semester så då ska stickorna smattra! Vill ha den klar!

Ikväll blir det ännu en Harry Potter film och då ska jag gasa på :-)

lördag 7 juli 2012

Skön lördagkväll

Varven börjar bli långa nu men strax dags att låta ärmarna vila ett tag!