lördag 15 mars 2014

Sally & Nelly

Jag och min väninna Anette har nystartade företaget Sally & Nelly HB tillsammans. På dagarna är vi yrkesverksamma i våra ordinarie företag. Men vår fritid fylls av vår gemensamma kreativa passion och det kan yttra sig på många sätt - däribland stickning och virkning men även heminredning och trädgård. Vi erbjuder både events, försäljning av garn med tillbehör, inredningsdetaljer, smycken med mera.

Jag har sedan jag var en liten tjej alltid suttit tillsammans med min mamma och syster och knepat och knåpat. Mina små lyckotroll har en stor garderob av virkade kläder. På 80-talet övergick jag till att skapa kläder till mig själv, sydde blusar av gamla gardiner och naturligtvis stickade jag mohairkoftor med isydda axelvaddar.

Under några år låg intresset åt sidan men tog ny kraft för ca 10 år sedan och har sedan dess bara vuxit sig starkare. Det mest fantastiska förutom skapandet och alla underbara garner och färger som passerat mellan mina fingrar är alla fina, trevliga, varma möten med likasinnade. Det har varit på stickcafeer i alla dess former, i garnaffärer, på fik, hemma hos varandra eller på en filt i en park. Det är befriande att vara i ett sällskap där ålder, yrke, bostad, familjesituation etc inte har någon betydelse. Det som förenar är passionen för samma intresse och att uppleva den meditativa och avkopplande känsla som infinner sig när du är närvarande just där och då. Själv har jag fått många nya vänner genom dessa möten.

Att vi nu startat vårt företag är för att skapa tillfällen i miljöer, som kan erbjuda just dessa härliga stunder i samvaro med andra kring garner, skapande och fina ting.

Vi har haft två events hittills och senast var i torsdag och vi var 24 personer totalt, där några kände varandra sedan tidigare men till stor del var det nya bekanta för de flesta. Vi har ingen hemsida än men vill du följa det vi gör är det roligt om du vill gilla våra facebooksida: Sally & Nelly

Vill du hellre ha information via mail går det också utmärkt. Maila din epostadress till mig så ser vi till att du får informationen: eva@rosett.nu

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Hur kan man hålla sig uppdaterad om ert företag om man inte har Facebook? Era event låter intressanta.

  H / Emelie

  SvaraRadera
 2. Vi skickar även ut det via mail och om du mailar din epostadress till mig på eva@rosett.nu så ser jag till att du får information! Roligt att du är intresserad!

  SvaraRadera
 3. Det låter jätte roligt!! Synd att jag bor så långt ifrån.

  SvaraRadera