torsdag 26 juli 2012

Loppisfynd till sovrummet

Jag har inte skrivit om det på bloggen men hemma pågår renovering av vårt sovrum. Det är det sista vi har kvar på huset sen vi flyttade in 2000. Vi har varit på precis allt från byte av avloppsstam ända ut till gatan. Nytt kök (nåja det är 11 år nu), två nya badrum. Uppbilning av hela bottenplattan, nya innerväggar på bottenplan, renoverat 25 fönster med spröjs, dränerat, lagt sten runt huset, byggt altan, sen allt fiff dvs bredspacklat, målat väggar, lister och dörrar med mera.... Ja, jag är gift med en handyman och det mesta har han gjort själv - jag är stolt!

Nu slutligen är vårt sovrum kvar. Fula plastmattorna är borta och fram kommer även här ett vackert trägolv. Väggarna har blivit vita, brutna åt grått och sängen ska målas om till vit.

Vi ska försöka få till ett romantiskt lantligt rum. Igår slog vi därför till på en fin gammal stol på en loppis här på östra Gotland. Den kommer att passa fint till ett litet slagbord jag har fått ta över av min mamma.

2 kommentarer:

  1. Va kul det är med loppisfynd! Jag gillar verkligen att gå runt på loppisar, undrar om inte det är typiskt svenskt? Säkert skönt att bara ha sovrummet kvar att göra i ordning. Risken är bara att man börjar om från början igen;-) Jag ser att inte bara gubben är behjälplig utan även en liten klädd i grönt, vad duktigt!

    SvaraRadera
  2. Vilket fint rum ni verkar ha i grunden, det måste kännas toppen att få sätta klorna i. Spännande att få se slutresultatet :)

    SvaraRadera